Szülés-születés: Isten hatalmas csodája

Csomóné Lindmayer Katalin


1968-ban születtem Budapesten egy négygyermekes család legidősebb gyermekeként. Mivel több testvérem és sok kisebb unokatestvérem is van, a várandósság, a születés és a gyerekek egész életemben végigkísértek. Később barátnőim kérték, hogy legyek mellettük várandósságuk alatt és a pici babával való ismerkedés, összeszokás első napjaiban, heteiben. Ekkor még nem tudtam, hogy ezt a segítséget dúlaságnak hívják, de éreztem, hogy ez az, amire mindig is vágytam.

Férjemmel élek szerető házasságban, és bár papírforma szerint lehetetlen, mégis 2006. augusztus 4-én, pénteken, otthonunkban megszületett kislányunk Erzsébet Zsófia, Böbe.
Bábáinknak, dúlánknak hatalmas köszönet a támogatásért és a gyönyörű szülésért, születésért. Nagy szeretettel és örömmel fogadtuk őt, és hatalmas örömet jelent számunkra jelenléte minden egyes pillanatban.

Mivel sokáig úgy tudtuk, hogy saját gyermekünk nem lehet, az örökbefogadás mellett döntöttünk, és most a szívünkben is várandósak vagyunk. Ugyanolyan örömmel és szeretettel készülünk saját és örökbefogadandó gyermekeink fogadására, mintha a szívem alatt hordanám mindannyiukat.

1989 ősze óta szervezzük a Gyerekmaros rendezvényt minden évben kétszer több száz (mostanában kb. 800) gyermek részére az ország minden csücskéből, és a határokon túlról. Szeretnénk lehetőséget teremteni a gyerekeknek, hogy találkozhassanak az Úristennel, és megismerhessék mosolygós arcát. Álmunk, hogy a Katolikus Egyházban legyen egy gyermekekkel foglalkozó pasztorációs részleg.

2004 novemberében végeztem el a magyarországi dúlaképzőt, ami Advent első vasárnapján ért véget, abban az időszakban, ami a várakozásról és a születésről szól. Azóta a Magyarországi Dúlák Egyesületének (MODULE) tagja vagyok. 2005 novemberében egy nemzetközi dúlaképző tanfolyamon vettem részt.
Nagyon fontos számomra, hogy a belülről jövő lelki támogatás mellett megfelelő ismeretek és tapasztalati tudás megszerzésével támogassam azokat, akiknek dúlája leszek, ezért hangsúlyt fektetek a továbbképzésre is.

Sok babának nehézséget jelent az első napokban, hetekben, hogy megfelelő mennyiségű anyatejhez jusson, más mamák pedig több tejet tudnak adni, mint amennyire kisbabájuknak szüksége van. Ezért született azwww.anyatejmisszio.hu. Segítünk megkeresni és összeismertetni a mamákat, akiknek gyermekei tejtestvérré válhatnak. Fontosnak tartom, hogy a kisbabák elsősorban az édesanyjuk anyatejét kaphassák, ezért szoptatási tanácsadással próbálkozunk elsőként.

2006 januárjától minden hónap utolsó csütörtökén férjemmel és pap barátunkkal szentmise- és előadássorozatot szervezek a gyermekáldásért és a gyermeket váró családokért, ahova sok szeretettel várunk. Ennek részleteit megtalálhatod itt.

2007 tavaszán Kerepes-Szilasligetre költöztünk. Itt is szeretném a családok szolgálatával segíteni a gyermekáldás örömét, ezért beindítottuk Család-Váró sorozatunkat.

A családdá válás folyamatában fontosnak tartom az édesapák támogatását és a család bevonását is a baba várásába, fogadásába, amennyiben ezt az adott körülmények lehetővé teszik.

A születés számomra az a pillanat, amikor a Mennyország egy picit megnyílik, és az Úristen lehajol hozzánk. Szeretnék ebben segítőtárs lenni, szolgálva – alázattal, odaadással és szeretettel, tudásom legjavát adva – az édesanyákat, édesapákat és gyermekeiket a családdá válás felemelő, de néha kicsit nehéz pillanataiban.

Elérhetőségeim:

Mobil: +36 20 9677999
E-mail: katalin@lindmayer.hu


Vissza a Kuratóriumhoz

www.anyatejmisszio.hu